Leergeschiedenis Blikveld360

Corona Doet Zijn Intrede

Net als de rest van de wereld heeft de coronapandemie grote invloed op het werk en de werkwijze van alle collega’s bij alle organisaties. Ook het programmateam moest een draai vinden en overstappen op de digitale realiteit van dat moment. Aanvankelijk waren er geen leersessies en zijn ook veel MDO’s uitgesteld.

 

Het was en is nog altijd moeilijk om op huisbezoek te gaan en je als professional te begeven in de leefwereld van de inwoner i.v.m. alle maatregelen. Er wordt afgestemd per situatie en gezocht naar mogelijkheden om digitaal een MDO te organiseren. Kan het MDO plaatsvinden met 1 professional waarbij de overige deelnemers digitaal aansluiten? Kortom zoeken naar wat wel kan om gezamenlijk tot de best passende oplossing te komen.

 

Met elkaar zijn we op zoek gegaan naar digitale mogelijkheden waar elke organisatie in mee kon doen. Belangrijkste doel was om in contact te zijn met collega’s en om te leren van elkaar hoe om te gaan met deze bijzondere situatie. Om vandaaruit leersessies en MDO’s vorm te gaan geven volgens de samenwerkwijze. Op dit moment vinden alle leersessies, themabijeenkomsten, webinars, werkconferenties en ‘werken met Blikveld360’ tafel digitaal plaats.

 

Lessen
Ook op digitale wijze kunnen we elkaar inspireren en bereiken. Heel goed om daarmee bekend te raken en dit met elkaar eigen te maken.